Niall Kirkland přichází s dalším lahodným zdravým dezertem, který se skvěle hodí na zahnání chuti na sladké díky přirozené sladkosti. Co se týče ovoce, broskve určitě patří k těm nejlahodnějším a jejich kombinace s krémovým jogurtem a křupavými plátky mandlí je prostě dokonalá.
Přidejte odměrku vanilkového Impact Whey Proteinu do řeckého jogurtu a máte hned jeden z nejsnazších a nejchutnějších způsobů, jak navýšit příjem bílkovin.
Počet porcí: 3
Ingredience
Na broskve:
- 4 broskve (pořádně zralé)
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Na proteinový jogurt:
- 200g 0% řeckého jogurtu
- 1 odměrka Impact Whey Proteinu (Vanilka)
Na posypání:
- Hrst plátků mandlí
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce javorového sirupu nebo Sirupu bez cukru
- Čerstvé lístky máty
Postup
- Nejprve spolu smíchejte protein a řecký jogurt, dokud nebude směs krásně hladká.
- Dále rozehřejte grilovací pánev na vysokou teplotu (nebo jakoukoliv pánev, ale grilovací udělá ten správný vzor).
- Rozkrojte broskve na půlku, vyndejte pecku a poté každou půlku opět rozpulte. Rozložte plátky broskve na plech na pečení nebo prkénko a obě strany broskví potřete rozehřátým kokosovým olejem.
- Dejte na pánev 4 plátky broskví najednou a opékejte 3-4 minuty, dokud broskve nebudou měkké a nebudou viditelné otisky grilu, poté otočte a opečte z druhé strany.
- Grilované broskve podávejte ihned s pořádnou porcí proteinového jogurtu a javorového sirupu, spolu s posypkou z plátků mandlí a hnědého cukru, pokud chcete.