Zpět na hlavní obsah
Recepty

Banánové proteinové palačinky ze čtyř surovin pro nešiky

Banánové proteinové palačinky ze čtyř surovin pro nešiky
Jennifer Blow
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow
Čas čtení: 2 minuty

Tyto „čtyřsurovinové“ banánové proteinové palačinky jsou i pro největší nešiky (dokonce i pro kuchařské začátečníky).

Banánové proteinové palačinky jsou ideální do kuchařky každého fitness nadšence, ale ruku na srdce, čí palačinky se někdy proměnily v mazlavou neurčitou hmotu, která se trhá ještě dřív, než se jí dotknete špachtlí?

Tento možná až příliš snadný recept, vhodný i pro nešiky, bude Vaším oblíbeným receptem na banánové proteinové palačinky k snídani (a možná i k obědu nebo večeři).

Nezapomeňte se podívat další lahodné fitness recepty.

Množství: 4 x 12,5 cm palačinky

Ingredience

 1 velký zralý banán  2 velká vejce (nebo 4 vaječné bílky, pokud chcete snížit obsah tuku a počet kalorií)  1 rovná odměrka (35 g) Vanilkového nebo banánového Impact Whey Proteinu  1 rovná odměrka (35 g) válcovaných ovesných vloček

Postup

1. Nejdříve si připravte nepřilnavou pánev na střední plamen a nechte ji rozehřát. Střední plamen je zde klíčový – pokud se z pánve začne kouřit, je příliš horká.

2. V dalším kroku přidejte banán a vejce do mixéru a mixujte, dokud nevznikne hladká hmota.

3. Přidejte proteinový prášek a válené ovesné vločky do mixéru a pokračujte v mixování, dokud není směs hladká. Ujistěte se, že jste tyto ingredience přidali až po banánu a vejcích, abyste zabránili jejich usazování na dně nádoby (nikdo nemá rád zalepený mixér).

4. Vlijte čtvrtinu těsta na předehřátou pánev a vytvořte palačinku s průměrem zhruba 12,5 cm. Pokud chcete udělat palačinky trochu hustší, počkejte po nalití těsta 20 sekund a přilijte ještě trošku.

5. Počkejte okolo 30 sekund (nebo dokud nebudou na spodní straně dozlatova), následně použijte špachtli na otočení palačinek a smažte dalších 30 sekund. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

6. Přidejte na palačinky svou oblíbenou náplň (podle nás borůvky + Javorový sirup bez cukru = nejlepší proteinové palačinky na světě).

Banánové proteinové palačinky

Nutriční hodnoty

Množství na porci

Kalorie: 115kcal, 9 kalorií z tuku % Doporučené denní dávky * Celkem tuků 1 g 2 % Celkem sacharidů 14 g 5 % Bílkoviny 15 g 30 % * Procentuální podíl doporučené denní dávky založené na 2000 kaloriích

Recepty

Ovesné Palačinky | Recept

Snídaně je základ! Začněte den chutnou a sladkou, avšak výživnou a zdravou snídané - udělejte si palačinky z ovesných vloček! Je snadnější než si myslíte...

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein