Zpět na hlavní obsah
Strava

Voda

Voda
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Udržujte Vaši láhev plnou za všech okolností! Objevte, proč vlastně vypití alespoň 2 litrů vody ve Vašem pitném režimu pomůže Vašemu zdraví v řadě věcí, včetně zlepšení důležité hladiny energie během dne.

 

Snižování váhy

Ačkoliv není hydratace přímo spojena se snižováním váhy, pití vody místo sodovky nebo slazených nápojů nejen zažene žízeň, ale také pomůže Vašemu tělu vypláchnout toxiny a dalších nežádoucích látek, navíc odečtěte ty kalorie. Vypití sklenice vody před jídlem Vám může také pomoct jíst méně, protože žízeň je často zaměňována za hlad – perfektní pro ty přejídače!

 

Pružnost kůže

Vlhkost, poddajnost a pružnost – jak jinak byste si představovali Vaši kůži? Vypití alespoň 2 litrů vody denně snižuje riziko vysychání kůže včetně dermatitidy, stárnutí kůže a infekce – mnohem levnější a dostupnější než krémy a mastičky. Udržujte Vaši kůži mladou a zářící po celý rok.

 

Svalová efektivita 

Hydratace je klíčem pro silné a funkční svaly. Proč? Protože voda pomáhá transportu kyslíku do Vašich svalů a připravuje je na výkon při tréninku. Pití vody také pomůže odvrátit svalové bolesti a promaže klouby v těle, díky čemuž předchází poškození a únavě svalů.

 

Imunita

Vaše skrytá zbraň! Bojujte s nemocemi, předcházejte bolestem hlavy, kloubů, únavě a lehkomyslnosti se sílou H2O! Pití dostatečného množství vody zajistí, že Vaše krev dostane dostatek kyslíku do všech buněk v těle a udrží Vás tak ve výborné kondici po celý rok. Jednoduše se napijte a relaxujte.

 

Zlepšuje výkonost mozku

Je vědecky dokázáno, že když dojde na studentské výsledky, je voda ideálním pomocníkem při opakování! Rehydratace Vašeho těla po noční party je perfektním lékem na bolest hlavy, voda osvěžuje, revitalizuje a restartuje Váš mozek pro nadcházející den, nezbytná část zdravého, spokojeného a energií nabitého života!

 

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein