Recepty

Fazolové brownies

S recepty na brownies se na internetu, ale i v kuchařkách a televizi, poslední dobou přímo roztrhl pytel. Vymýšlejí se různé druhy, od klasických s moukou a cukrem až po nejrůznější druhy nových ″fitness“ a zdravých verzí – cuketové, banánové, batátové, květákové… Ale my se dnes vrhneme na ještě jeden trochu jiný druh. Fazolové brownies.

Fazole v těstu? Ano, opravdu fazole. Udělají krásnou a jemnou texturu těsta a navíc zvýší obsah bílkovin. Brownies jsou díky nim vláčné, chutné a rozhodně by nikdo podle chuti nepoznal, že jsou vlastně z fazolí. Takže se nemusíte obávat a můžete tento delikátní dezert nabídnout kterékoliv příchozí návštěvě, ať už se zdravým životním stylem zabývá, hlídá si ″makra“ a bílkoviny, nebo je to typ člověka spíš čokoládový, co si rád dá nějaký ten sladký zákusek.

 

Ingredience:

  • 500g uvařených červených fazolí (nebo 2 plechovky fazolí v nálevu) * 50g MyProtein Whey čokoládového proteinu (mohou být i míchané čokoládové příchutě – čokoláda a kokos, čokoláda a oříšek, čokoláda a karamel,…)
  • 50g MyProtein Whey čokoládového proteinu (mohou být i míchané čokoládové příchutě – čokoláda a kokos, čokoláda a oříšek, čokoláda a karamel,…)
  • 20g holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 banány (cca 240g)
  • 2 vejce
  • Špetka skořice

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 175°C a středně velký plech vysteleme pečícím papírem (popřípadě vymažeme a vysypeme).

2. Oloupeme dva větší banány a nakrájíme na malé kousky, které poté vložíme do velké mísy. Tam banány pomocí vidličky pořádně rozmačkáme.

3. K banánům přidáme špetku skořice a rozklepneme dvě vejce. Směs pořádně rozmícháme.

4. Přidáme suché ingredience – čokoládový protein, holandské kakao, sáček kypřícího prášku do pečiva – a celou směs opět jemně promícháme.

5. Fazole, obzvlášť pokud jsou z plechovek, pořádně propláchneme vlažnou vodou a přidáme je k předpřipravenému těstu.

6. Pomocí tyčového mixéru pořádně smícháme všechny ingredience a těsto rozmixujeme do hladka.

7. Stěrkou přendáme těsto z mísy do připraveného plechu a vložíme do trouby.

8. Pečeme na 175°C zhruba 20 minut. Těsto kontrolujeme špejlí. Před dopečením můžeme posypat ještě nastrouhanou čokoládou nebo ořechy.

9. Necháme vychladnout a podáváme.

 

 

Živiny na celý plech:

Energie: 1206 kcal / 5049,78 kJ

Bílkoviny: 95,53g

Sacharidy: 141,86g

Tuky: 20,406g

Vláknina: 41,56g

 

 

Na 100g:

Energie: 154,06 kcal / 645 kJ

Bílkoviny: 12,2g

Sacharidy: 18,12g

Tuky: 2,6g

Vláknina: 5,3g



Lucie Králová

Lucie Králová

Autor a expert

Jmenuji se Lucie a je mi 19 let. K fyzické aktivitě jsem měla vždy blízko, od malička jsem byla zvyklá s rodinou chodit po horách a jezdit na kole, denně se chodilo na procházky. Ale opravdovou lásku ke sportu jsem si vybudovala až tak dva roky zpátky, kdy jsem se našla ve fitness, posilování. To jsem se teprve začala zajímat o způsob, jakým se hýbu, co mi to přináší. A podle toho jsem taky začala řešit stravu, dala se na IIFYM způsob stravování a opravdu se našla. Kromě cvičení se ráda věnuji čtení, psaní (na svůj blog i „do šuplíku“), vaření a pečení, trávím čas s přáteli a rodinou, věnuji se hudbě (poslechu i zpěvu a hře). V brzké době se chystám absolvovat kurz trenéra fitness a časem bych si ráda dodělala i kurz výživového poradenství.


S Myprotein ušetříte každý den! Podívejte se na naše aktuální slevy a slevové kódy... KUP TEĎ