Zpět na hlavní obsah
Recepty

Bulking burger: Vysoký obsah bílkovin a 1000 kcal

Bulking burger: Vysoký obsah bílkovin a 1000 kcal
Lauren Dawes
Autor a expert3 měsíců Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes
Zlaté pravidlo nabírání je kalorický nadbytek, že? Tenhle ultimátní masový burger je přesně to, co se vám bude hodit. Má v sobě úctyhodných 1005 kalorií, je rychlý a lahodný – večeře, díky které splníte svou denní potřebu kalorií.Tím, že si maso připravíte sami, budete mít jeho obsah (a obsah bílkovin) plně v rukou a můžete z něj vytěžit maximum. A pak už jen přidáte všechny vaše oblíbenosti – slaninu, křupavý salát a karamelizovanou cibuli – to je to pravé.VIDEORECEPT ZDE

Ingredience

  • 250g mletého hovězího s 20% tuku
  • Špetka soli a pepře
  • ½ cibule (nakrájené)
  • 1 plátek slaniny
  • 1 plátek čedaru
  • 1 měkká bulka na burger
  • 1 plátek ledového salátu
  • 1 plátek rajčete

Postup

  1. Nejprve do mísy dejte hovězí maso a okořeňte. Rukama maso promněte a poté z něj vytvořte velkou kuličku. Tu pak zmáčkněte, abyste vytvarovali burger.
  2. V pánvi předehřejte olej na vysokou teplotu a opékejte burger, dokud nebude zlatavý z obou stran a uvnitř hotový.
  3. V polovině opékání masa dejte do pánve cibuli a několik minut povařte, stejně tak přidejte slaninu. Na pár posledních minut, co se bude burger opékat, na něj přidejte také plátek čedaru.
  4. Maso se sýrem vyjměte z pánve, stejně tak cibuli, a dejte stranou. Bulku rozkrojte a obě poloviny dejte prohřát do pánve spolu se slaninou.
  5. Až bude všechno připravené, dejte burger dohromady – do bulky dejte maso, slaninu, cibuli, salát, rajče a omáčku podle chuti.

Nutriční informace na jednu porci:

Kalorie 1005
Tuky 68g
Sacharidy 7g
Bílkoviny 56g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein