Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

3 důvody, proč váš kalorický deficit nefunguje

3 důvody, proč váš kalorický deficit nefunguje
Joni McMullen
Autor a expert9 měsíců Ago
Zobrazit profil Joni McMullen

Představujeme vám Siobhan O’Hagan – talentovanou osobní trenérku a nastávající maminku, jejíž upřímný a otevřený přístup ke zdraví a fitness otevřel oči mnohým z nás.

Vedla tisíce žen skrz úspěšný kalorický deficit. Tady je její názor na to, proč váš kalorický deficit možná nefunguje.

VIDEO ZDE

Důvody, proč překračujete váš kalorický deficit

Siobhan vysvětluje, že existuje mnoho důvodů, proč pro vás kalorický deficit možná nefunguje.

Jedním z nich může být to, že máte v hlavě důležitější věci, nad kterými přemýšlíte, takže je těžké se držet kalorického cíle.

Tady jsou tři nejčastější důvody, které vídá pořád dokola a dokola…

1. Nechcete to dostatečně

Než se do Siobhan pustíte, nechte ji to vysvětlit.

„Promiňte, jestli to zní jako old school řeč od osobního trenéra, ale co tím myslím, je to, že pokud dáváte přednost vychutnávání si dobrého jídla a socializaci s kamarády a rodinou nebo prostě nejste extrémně odhodlaní mít méně tuku, pak je v pořádku nechtít hubnout.“

Někdy může striktní cíl omezovat ostatní části vašeho života. A pokud to je něco, co nechcete dělat, pak se do toho nenuťte.

Siobhanino řešení

Pokud chcete zhubnout, ale máte problém si udržet motivaci, každý den si svoje cíle pište. To vám pomůže se rozhodnout, co je pro vás nejdůležitější, když přijde na těžká rozhodnutí.

2. Vaše kalorie jsou příliš nízko

Jednoduše řečeno, nemůžete dodržet vaše kalorie, protože je máte nastavené příliš nízko. Siobhan to vysvětlila:

„Ano, musíte být v kalorickém deficitu, ale pokud si nastavíte nereálně nízké číslo, nejenže budete obětovat svoje zdraví, ale vaše tělo bude hladové a bude pro vás těžší jídlu odolat.“

Siobhanino řešení

Zvyšte kalorie na číslo, kterého se doopravdy dokážete každý den držet. Pravděpodobně si všimnete, že máte víc disciplíny, protože nejste pořád vyhladovělí.

3. Nepotřebujete už víc hubnout

Siobhan ví, že tohle je něco, na co lidé často zapomínají, protože máme tendenci nastavovat si laťku hodně vysoko.

„Čím menší jste, tím méně kalorií potřebujete, abyste byli v deficitu. Když máte zdravou váhu, vlastně se svým tělem bojujete, když se ho snažíte dostat pod udržovací váhu, protože vaše tělo se bude svého tuku držet.“

Siobhanino řešení

Praktikujte přijímání vlastního těla takového, jaké je, a zeptejte se sami sebe, jestli ty oběti ze strany vašeho psychického zdraví a sociálního života za to opravdu stojí.

Co si z článku odnést

„Nemusíte být neustále v kalorickém deficitu a nemusíte se neustále honit za hubnutím – ale pokud to je pro vás důležitý cíl, můžete to dělat zdravou cestou, aniž byste museli své tělo podrobovat nadměrnému stresu.“

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Joni McMullen
Autor a expert
Zobrazit profil Joni McMullen
myprotein