Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Čokoládové cupcakes s tvarohovým krémem

Recept: Čokoládové cupcakes s tvarohovým krémem
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Malé proteinové fitness dortíky s čokoládovou příchutí dozdobené tvarohovým krémem a borůvkou nejen výborně chutnají, ale i krásně vypadají, takže je bez obav můžete naservírovat i návštěvě.

 

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření/pečení: 20 minut
Počet porcí: 12

 

Nutriční hodnoty 12 ks 1 ks
Energetická hodnota: 996 kCal 83 kCal
Sacharidy: 120 g 10 g
Z toho cukry:  28 g 4 g
Bílkoviny: 84 g 7 g
Tuky: 24 g 2 g

 

 

IngredienceTěstoKrém
  • 180 g odtučněného tvarohu
  • ½ banánu (45 g)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • sladidlo bez kalorií (stévie, sirup, flavdrops apod.)
Ostatní
  • borůvky, příp. maliny, jahody, granátové jablko nebo jiné ovoce
Postup
  1. Rozehřejte troubu na 170 °C.
  2. Jablko zbavte slupky a jádřince. Mrkev oškrábejte.
  3. Jablko, mrkev a banán rozmixujte.
  4. Přidejte vejce, mouku a protein.
  5. Přilejte vodu.
  6. Do formiček na muffiny dejte po 2 lžících vzniklého těsta.
  7. Pečte 20 minut.
  8. Mezitim rozmixujte všechny ingredienci na krém, ochutnejte a oslaďte dle chuti.
  9. Dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
  10. Krémem naplňte zdobící sáček a pak nastříkejte na vychladlé cupcaky.
  11. Nahoře ozdobte borůvkou nebo jiným ovocem.

 

Poznámky
  • Používám silikonové formičky na muffiny, které naskládám do muffinové formy. Lépe se s tím manipuluje. Pokud máte jen formu, je lepší ji vymazat kokosovým olejem. Papírové kalíšky na muffiny moc nedoporučuju, protože se často přilepí na těsto tak, že papír pak nejde ani pořádně odstranit.
  • Pokud nemáte zdobící sáček, dejte krém na cupcaky jen lžící.
  • Místo ovesné mouky můžete případně použít najemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky MyProtein jsou ideálně oslazené i ochucené.
  • Místo ovesné mouky můžete použít i jiný typ celozrnné mouky, nicméně výsledek bude mít trochu jinou konzistenci i chuť.

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein