Zpět na hlavní obsah
Recepty

Proteinové perníčky | Recept

Robin Švarc
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Robin Švarc

Ano, čtete správně! Je vůbec něco, co bychom nezvládli utvořit z proteinového prášku? Tento recept je skvělou náhradou za všechny ty sladké perníčky, na kterých si o Vánocích všichni pochutnáváme. Tak hurá na přípravu této lahůdky!  

Perníčky s proteinem

Ingredience

Zdobení: půl odměrky vanilkového proteinu, 50g tvarohu a FlavDrops

Příprava

Předehřejeme troubu na 175°C. Do misky nasypeme mouku, protein, sladidlo a mletý zázvor. Poté přidáme kokosový a olivový olej. Mícháme a přidáváme med a vejce. Po řádném rozmixování si z těsta uválíme kuličku, kterou následně válečkem rozválíme. Pomocí vykrajovátka vytvoříme požadované tvary. Pečeme v troubě cca 5 minut. Mezitím smícháme ingredience na zdobení (protein, tvaroh a FlavDrops). Perník necháme chvilku vychladnout a ozdobíme, jak se nám zlíbí. Celá příprava trvá zhruba 15 minut.

Výživové hodnoty

(jeden perníček za předpokladu, že máme 15 perníčků)

  • 84 Kcal
  • 5,1g bílkovin
  • 3,7g tuku
  • 7,5g sacharidů (z toho cukry – 2,7g)
Robin Švarc
Autor a expert
Zobrazit profil Robin Švarc
Robin Švarc je studentem Vysoké školy tělesné výchovy a sportu Palestra. Současně je držitelem trenérské licence C v oblasti basketbalu. V roce 2018 současně absolvuje celoroční kurz Basketbal Strength & Conditioning pod vedením Francesca Cuzzoliniho, který jako první Evropan pracoval jako kondiční trenér v zámořské NBA (Toronto Raptors). Robin také působí jako kondiční trenér v BA Nymburk a ve zdejší basketbalové akademii zastává pozici sistenta trenéra v kategorii U17 a sám je hlavním trenérem v týmu U11. Jako kondiční trenér pomáhá s přípravou několika hráčů z nejvyšší basketbalové soutěže – Kooperativa NBL. Více informací o Robinovi také naleznete na jeho Instagramu: https://www.instagram.com/robinsvarc/ Ve svém volném čase se aktivně věnuje sportu. Osm let hrál fotbal a čtyři roky závodně plaval. Na elorepublikové úrovni se věnoval osm let basketbalu, když působil v juniorských extraligách. V roce 2017 se stal juniorským mistrem republiky v americkém fotbale.
myprotein