Recepty

Ovesná Bábovka | Recept

Čas od času se musím odměnit něčím sladkým a doma pečené je přeci nejlepší! Vyzkoušejte recept na zdravější variantu tradiční bábovky s ovesnými vločkami.

Recept – Ovesná Bábovka

Ingredience

  • 400g ovesných vloček,
  • 3 vejce,
  • 3 polévkové lžíce medu (možno nahradit stévií),
  • 3/4 hrnku jablečného pyré,
  • 220 g bílého jogurtu,
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje,
  • 1 lžička jedlé sody,
  • 1 lžička mleté skořice,
  • malé kousky sušeného ovoce či ořechů, které máte rádi (doporučujeme hrozinky, mandle, lískové ořechy, brusinky)

Postup

  1. Dáme předehřát troubu na 160°C.
  2. Rozmixujeme ovesné vločky na mouku. Práci si usnadníme, pokud koupíme drcené ovesné vločky. Namixované vločky smícháme v míse s ostatními ingrediencemi. Lepší je napřed smíchat suché přísady a potom přidat mokré.
  3. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou (použijte vámi preferovaný druh mouky).
  4. Formu naplníme těstem a vložíme do předehřáté trouby.
  5. Pečeme 50 – 55 minut dozlatova. Zkusíme špejlí, zda je hotová – pokud špejle vyjde čistá, bez nalepeného těsta, bábovka je hotová.  Před vyklopením z formy necháme kompletně vychladnout.

Ovesná bábovka | Myprotein.cz



Robin Švarc

Robin Švarc

Autor a expert

Jmenuji se Robin Švarc a narodil jsem se 11.2.1999. Žiji v Nymburce a momentálně zde studuji na osmiletém gymnáziu. Dříve jsem závodně plaval (4 roky) hrál fotbal (8 let), basketbal (8 let) a věnoval se bodybuildingu (2 roky). Momentálně se zaměřuji především na americký fotbal (tým Prague Lions) a zdravý životní styl. Mým největším koníčkem je sport. V budoucnu se chystám absolvovat masérský kurz, který případně doplním o kurzy dietologie a kondičního trenérství. Dále se pak hodlám věnovat studiu fyzioterapie a najít uplatnění v oblasti sportu.


S Myprotein ušetříte každý den! Podívejte se na naše aktuální slevy a slevové kódy... KUP TEĎ